Vejledning
Vegansk nytåsmenu 2020
Tjek meget gerne om alt er kommet med hjem i kasserne, det skulle undre om det ikke var,
men vi er kun mennesker, og når der er sådanne indblandet, kan der ske fejl
Hvis noget skulle mangle, ring da hurtigt og inden kl. 16.00 på SuRi 59440610
Komponenterne til de forskellige retter er påskrevet med antal i hver deres farve – se farven ud for hver ret. Læs meget gerne hele vejledningen igennem, til at starte med.
Ovnen tændes, og forvarmes til 180c (i varmluftsovn)
Bakkerne med hovedretter tages ud af køleskabet ca. 15 min. før forretterne serveres,
lågene tages af alle bakkerne.
Følg vejledningen for hver ret, hvor hvert trin tilsvarer et nummeret billede i billedekarusellen.
Sødkartoffel med halloumi, sættes i ovnen ca. 12 min før servering. 2 min. før servering tages den sødekartoffel ud.
Billede 1
Tallerkenen anrettes halloumi placeres på midten af tallerkenen, sødkartoffel placeres lidt ovenpå, tomaterne fordeles ved side af den sødekartoffel. Salaten ligges tilfældigt rundt på toppen, tilslut drysses med malt.
Svampesuppen varmes op i gryde under omrøring, til lige under kogepunktet. De syltede og confiterede svampe lunes i ovnen ca. 5 min med låg på, brødet sættes ind samtidig.
Billede 2
Kom en skefuld urteolie i bunden af den varme suppetallerkener, syltede og confiterede svampe anrettes på midten af tallerkenen, til sidst placeres svampechips på toppen. Suppen fordeles i tallerkenerne og serveres med brødet.
Ca. 8-10 min. før servering før servering sættes vegansk steak og Pommes Rissolles i den varme ovn.
Jordskokkepuréen forbliver i plasticbøtten og med låg på under opvarmning, varmes i en gryde med lidt vand.
Ca. 8 min. før servering sættes de karamelliserede jordskokker i ovnen
Ca. 5 min. før servering saucen lunes i gryde under omrøring.
Billede 3
Ved anretning lægges en ske jordskokke puré på en varm tallerkenen i højre side, vegansk steak anrettes på den ene side af tallerkenen, med Pommes Rissolles placeret på siden, de karamelliserede jordskokker lægges oven på puréen, med jordskokke chips. Til slut lægges rødbedekrøl på toppen af jordskokkerne og saucen trækkes omkring, og der pyntes med ærteskud.
Brunsviger saucen koges op i en gryde.
TIP: Anret på en kold dyb tallerken
Billede 4
Isen placeres i midten, de syltede solbær lægges i siden, chokokugler og friteret brød lægges tilfældigt rundt på tallerkenen, pyntes af med rødsyre.
Brunsvigersaucen hældes over til slut, enten inden servering, eller ved bordet