1
2
3
4

SuRi Julegourmet

Vejledning

Tjek meget gerne om alt er kommet med hjem i kasserne, det skulle undre om det ikke var, men vi er kun mennesker, og når der er sådanne indblandet, kan der ske fejl:-)
Hvis noget skulle mangle, ring da hurtigt SuRi 59440610, og vi finder en løsning.

Komponenterne til de forskellige retter er påskrevet med antal i hver deres farve –se farven ud for hver ret. Læs meget gerne hele vejledningen igennem til at starte med.

Is sættes i fryseren, kirsebærmoussen i køleskabet og ovnen tændes og forvarmes til 200 c.

Bakkerne til de varme retter tages ud af køleskabet ca. 15 min. før første ret påbegyndes, lågene tages af alle bakkerne når de sættes i ovnen, undtagen bøtterne som skal varmes i vand i gryde.

Følg vejledningen for hver ret nedenfor, hvor hvert trin og bliv gerne inspireret af vores anretninger.

Snacks

Anrettes efter fri fantasi med de medfølgende komponenter 🙂

1. Kammusling

Jordskokkepuré, syltet, rå og stegt, sauce, estragon

Start med at sætte en gryde med vand i kog, når vandet koger slukkes for varmen og bøtten med jordskokke pure sætte i.
En pande varmes op til max og lidt olie hældes på, kammuslingerne og de halve jordskokker lægges på og steger ca. 60 sekunder på hver side. Saucen koges imens stille op, tages fra og tilsættes estragonolien således det hele skiller lidt, og olien ligger sig på toppen.
De syltede og rå jordskokker dryppes af, og når kammuslingerne har hvilet i 20-30 sekunder skæres de i halve som ”skiver” og det hele anrettes som anvist, – husk at tænde ovnen på 200 c. således den er klar til næste ret.

2. And

Bryst, confit, rødbede i tekstur, andesky

Gryden med vand fra første ret bringes i kog, når vandet koger slukkes for varmen og bøtten med fermenteret hvidløgspure sætte i, og samtidig sættes andebrystet ind i den forvarmede ovn på 200 c. Efter 5 minutter sættes de friterede andekroketter samt syltet og saltbagte beder ind i ovnen.
Saucen bringes stille i kog og rødbedebåndet lægges på et viskestykke eller papir, hvor det drypper af. Når andebrystet har fået 8-10 minutter tages det ud og hviler i 2 minutter, og saucen tilsættes en klat smør.
Når andebrystet har hvilet, tages de resterende ting ud af ovnen, andebrystet skæres i ønskede skiver/ stykker, og det hele anrettes som anvist.

3. Iberico gris

Skaftkotelet, kæbe, flæskesvær, Pommes Fondant, julekrydret sky

I den 200 c. varme ovn indsættes skaftekotelet, svinekæberne og Pommes Fondant.
Imens bringes gryden med vand fra de tidligere retter i kog, tilsat en klat smør og lidt salt, samtidig varmes saucen let under omrøring.
Efter ca. 8-10 min. tages skaftekoteletterne ud og hviler i 2-3 minutter.
Imens skaftekoteletterne hviler kommes grønkålen hurtigt i det kogende vand (et lille minut), tages op og afdryppes let i et viskestykke eller på papir, de resterende ting i ovnen tages ud og det hele anrettes som anvist.

4. Kirsebær

Hvid chokolade iscreme, mørk chokolade, gran

Isen tages ud af fryseren og kirsebærmoussen tages ud af køleskabet. Sprøjteposen med chokoladecreme åbnes ved at klippe et i enden. De syltede granskud og kirsebær dryppes af på et stykke papir eller lign.
Alt anrettes som anvist – eller efter fri fantasi:-)