Nytåsmenuer 2024
Vejledninger til både kalvemørbrad, Laks Butterfly og Vegetar er samlet i samme herunder
Tjek meget gerne om alt er kommet med hjem i kasserne, det bør det være, men når der er mennesker indblandet kan der ske en smutter😊 Hvis noget skulle mangle, ring da hurtigt og inden kl. 15.00 på SuRi 59440610 og vi finder en løsning.
Læs meget gerne hele vejledningen igennem til at starte med. Bakkerne med hovedretter tages ud af køleskabet
ca. 15 min. før forretterne serveres, låg tages af alle bakkerne – undtagen puréen til hovedretten.
Følg vejledningen for hver ret nedenfor, hvor hvert trin tilsvarer et nummeret billede i billedkarusellen.
ALLE BAKKER OG SPRØJTEPOSER MED GRØN
Blinis og gougeres lunes i 185c varm ovn i ca. 1-2 min. og afkøles let inden anretning.
Billede 1
Krustade placeres på et fad og fyldes med skaldyrsrillette og rød sennepskarse
Billede 2
Blinis placeres på en tallerken og rygeost fordeles herpå og toppes med koldrøget laks og tang
Billede 3
Gougeres halveres og estragon mayo sprøjtes på bund og top, røget hellefisk lægges imellem.
Billede 4
Inspirationsbillede
Stegt/bagt torsk & vegetar
Billede 5
Stegt: En pande med olie varmes op, torsken kommes herpå når olien er godt varm, steges i ca. 3-4 minutter, til man kan ane at den er gylden i bunden, vend torsken og steg i ca. 2 min. til færdig, evt. med en lille smørklat i olien til sidst for smagen.
Bagt: Ca. 12-15 min. inden servering sættes torsken i en 80c varm ovn.
Brødet lunes med de sidste 5 min. Hummersaucen varmes under omrøring til lige under kogepunktet.
VEGETAR: ca. 12-15 min. inden servering sættes empanadas i en 185c varm ovn. Safransaucen varmes under omrøring til lige under kogepunktet. Tallerkenerne kan med fordel lunes og retten kan anrettes som følger:
Billede 6
Kom knust persille i midten af tallerkenen. Placer semidried tomater og artiskok ovenpå knust persille samt den stegte/bagte torsk/ empanadas.
Billede 7
Retten dekoreres med kørvel og saucen trækkes rundt om retten.
Billede 8
Vegetarret med empanadas.
Iberico skinke på saltvaffel / vegetar
Billede 9
Medfølgende rivejern og “duster” til retten
Saltvaflen sættes i ovnen i ca. 4-5 min. ved 185c varmluft.
VEGETAR: kejsehat sættes i ovnen sammen med saltvaffelen i ca. 4-5 min. ved 185c varmluft
Tallerkenerne kan med fordel lunes og retten (både skinke og vegetar retten) kan anrettes som følger:
Billede 10
Saltvaffelen anrettes i midten af tallerkenen og trøffelcremen sprøjtes i et par huller i vaflen.
Billede 11
Iberico skinke eller kejserhat anrettes herpå.
Billede 12
Tag det medfølgende rivejern og riv vesterhavsost ovenpå skinken eller kejserhattene.
Billede 13
Tag den ligeledes medfølgende tesi og ”dust” svampestøv henover retten.
Billede 14
Vegetarret.
Kalvekroket / vegetar
Kalvekroketten sættes i ovnen i ca. 7-8 min. ved 185c varmluft
VEGETAR: kikærtekroket sættes i ovnen i ca. 7-8 min. ved 185c varmluft.
Tallerkenerne kan med fordel lunes og retten kan anrettes som følger
Billede 15
Ærtepure ligges i midten af tallerkenen og kalvekroketten/ kikærtekroketten anrettes herpå, dekoreres med karse.
Billede 16
Balsamico glace trækkes rundt om retten.
OBS: en god ide at lade balsamico glace stå ude på køkkenbordet eller evt. kom flasken i varmt vand i 10 sekunder for at få det hele ud.
Grillet kalvemørbrad / vegetar / fisk
Ca. 15 min. før servering varmes i et vandbad bøtten med kartoffelpuréen (med låg på) (gryde med småkogende vand)
KALVEMØRBRAD: Kødet og bakken med de confiterede jordskokker sættes i den 185c varme ovn i ca. 10-12 min. hvor kalvemørbraden tages ud og hviler, mens jordskokkerne bliver i ovnen som slukkes.
OBS: ved 1-3 pers. skal kødet have lidt mindre tid, og fra 6 pers. og opefter lidt længere.
Definitionen af medium stegt kød kan variere, og ovne agerer meget forskelligt, alt efter alder og hvor meget ovnen bliver åbnet og andre faktorer, hvorfor tidsangivelse kun er vejledende, og vi appellerer derfor til at vurdere selv, eller benyt et stegetermometer.
FISKEHOVEDRET: laksen varmes i den 185c varme ovn i ca. 10-12 min./ eller steges på pande med varm olie i ca. 5-6 minutter.
Når man kan ane at laksen bliver gylden i bunden, vend da laksen og steg i ca. 2 min., evt. med en lille smørklat til sidst for smagen.
VEGETAR: Farseret -og grillet saltbagt selleri varmes i ovnen i ca. 10-12 min. før servering (skal ikke trække)
Den mættede sauce (kalv/ laks/ eller vegetarudgaven) varmes under omrøring til omkring kogepunktet. Tallerkenerne kan med fordel lunes og retten kan anrettes som følger: puréen anrettes i midten. Kødet/ laksen/ sellerien anrettes herpå (kødet skæres i skiver/ sellerien halveres og anrettes overfor hinanden), jordskokkerne anrettes op ad kødet/ laksen/ sellerien som toppes med jordskokke chipsene og brøndkarse. Den respektive sauce til hhv. kalv/ laks/ vegetar anrettes i midten af retten (kan evt. gøres ved bordet)
Anretning af LaksButterfly
Se billede 17, 18, 19 og 20
Anretning af vegetarret
Se billede 21 og 22
Anretning af kalvemørbrad
Se billede 23, 24 og 25
Chokolademoussekage
Tallerkenerne eller skålene kan med fordel stilles på køl/frys inden servering
Billede 26
Chokolademoussekagen halveres med en varm kniv, og placeres forrest på en tallerken. Mangogel ”dyttes” rundt omkring kagen med en ske.
Billede 27
Rombraiseret ananas placeres rundt om kagen og brændt hvid chokolade drysses over retten.