Gourmet Menu
Vejledning
Tjek meget gerne om alt er kommet med hjem i kasserne, det skulle undre om det ikke var, men vi er kun mennesker, og når der er sådanne indblandet, kan der ske fejl Hvis noget skulle mangle, ring da hurtigt og inden kl. 18.00 på SuRi 59440610
Komponenterne til de forskellige retter er påskrevet med antal i hver deres farve – se farven ud for hver ret. Læs meget gerne hele vejledningen igennem, til at starte med.
Isen sættes i fryseren og ovnen tændes, og forvarmes til 180c (i varmluftsovn)
Bakkerne med hovedretter tages ud af køleskabet ca. 15 min. før forretterne serveres, lågene tages af alle bakkerne, da de ikke tåler varme
Følg vejledningen for hver ret nedenfor/i venstre side (dette afhænger af skærmstørrelsen), hvor hvert trin tilsvarer et nummeret billede i billedekarusellen.
Bakken med hellefisk sættes i ovnen (forvarmet ovn) i 6-8 minutter – mærk evt. med en kødnål om den glider lige igennem, hvis den gør dette, fisken færdigtilberedt. Fisken krydres med salt og peber og “dryppes” af på et rent viskestykke
Billede 1
Fisken anrettes midt på tallerkenen.
Billede 2
Tomaterne og mizunasalaten fordeles på fisken
Billede 3
Saucen køres udover retten med en ske
En gryde med svampecremen sættes stille og roligt i kog i en gryde. Briochen sættes i ovenen i ca 2-3 minutter (180c forvarmet varmluftsovn)hold øje med den og tag den ud
Billede 4
Briochen placeres på midten af tallerkenen
Billede 5
Svampecremen lægges ovenpå briochen og der pyntes med estragonen
Ca. 15 min. før servering før servering sættes oksemørbraden i ovnen
OBS: ved 1-3 pers. skal kødet have lidt mindre tid, og fra 6 pers. og opefter lidt længere.
Definitionen af medium stegt kød kan variere, og ovne agerer meget forskelligt, alt efter alder og hvor meget ovnen bliver åbnet og andre faktorer, hvorfor tidsangivelse kun er vejledende, og vi appellerer derfor til at vurdere selv, og evt. et termometer, hvis man er i tvivl.
Kartoffelpuren forbliver i plasticbøtten og med låg på under opvarmning, varmes i en gryde med lidt vand.
Ca. 5 min. før servering tages kødet ud, eller vurderes om skal have lidt mere, men skal gerne trække de 5-7 min. inden servering – den mættede sauce lunes imens i gryde under omrøring.
Billede 6
Kartoffelpuren placeres i venstre side på en varm tallerkenen
Billede 7
kødet skæres placeres og anrettes på den anden side af tallerkenen. Den mættede sauce lægges immel og samler retten. Der pyntes af med Rød Melde og retten serveres
TIP: Lun gerne tallerknerne i ovnen et par minutter, da suppen derved holder sig varm længere når den er serveres
Isen tages ud af fryseren. Retten anrettes på en kold tallerken – sæt dem eventuelt i køleskabet et par timer inden servering
Billede 8
Æble/græskar purèen lægges i tre halvmånen og de syltede æbler lægges tilfældigt omkring puréen
Billede 9
Mandelflgerne og isen lægges på retten og der puntes med rød syre