Gourmet Menu
Vejledning
Tjek meget gerne om alt er kommet med hjem i kasserne, det skulle undre om det ikke var, men vi er kun mennesker, og når der er sådanne indblandet, kan der ske fejl Hvis noget skulle mangle, ring da hurtigt og inden kl. 18.00 på SuRi 59440610
Komponenterne til de forskellige retter er påskrevet med antal i hver deres farve – se farven ud for hver ret. Læs meget gerne hele vejledningen igennem, til at starte med.
Isen sættes i fryseren og ovnen tændes, og forvarmes til 180c (i varmluftsovn)
Bakkerne med hovedretter tages ud af køleskabet ca. 15 min. før forretterne serveres, lågene tages af alle bakkerne, da de ikke tåler varme
Følg vejledningen for hver ret nedenfor/i venstre side (dette afhænger af skærmstørrelsen), hvor hvert trin tilsvarer et nummeret billede i billedekarusellen.
Bakken med helleflynder/grillede porrer sættes i ovnen ved 100g. (forvarmet ovn) i 8-10 minutter – mærk evt. med en kødnål om den glider lige igennem, hvis den gør dette, fisken færdigtilberedt. Fisken krydres med salt og peber. Saucen af brunet smør og yuzu i en gryde
Billede 1
Fisken anrettes midt på tallerkenen med porrerne på toppen
Billede 2
De ristede hasselnødder, kapers, syltede løg og urter toppes op.
Billede 3
Saucen køres udover retten med en ske
Ca. 15 min. før servering før servering sættes oksemørbraden i ovnen
OBS: ved 1-3 pers. skal kødet have lidt mindre tid, og fra 6 pers. og opefter lidt længere.
Definitionen af medium stegt kød kan variere, og ovne agerer meget forskelligt, alt efter alder og hvor meget ovnen bliver åbnet og andre faktorer, hvorfor tidsangivelse kun er vejledende, og vi appellerer derfor til at vurdere selv, og evt. et termometer, hvis man er i tvivl.
Kartoffelpuren forbliver i plasticbøtten og med låg på under opvarmning, varmes i en gryde med lidt vand. Ca. 10 min. før servering sættes de brændte gulerødder og kroketter i ovnen Vandet fra de hvide asparges er gemt og hurtigt i kog, så her dumpes broccoliaspargesene i og blancheres ca. 1 minut
Ca. 5 min. før servering tages kødet ud, eller vurderes om skal have lidt mere, men skal gerne trække de 5-7 min. inden servering – saucen lunes imens i gryde under omrøring.
Billede 6
Kartoffelpuren og de brændte gulerødder placeres i venstre side på en varm tallerkenen
Billede 7
kødet skæres placeres og anrettes på den anden side af tallerkenen. De brændte gulerødder og broccoliaspargesene fordeles kontrolleret, men tilfældigt imellem puréen og kødet.
Billede 8
Der pyntes med ærteskud og ved tilslut trækkes saucen omkring retten
TIP: Lun gerne tallerknerne i ovnen et par minutter, da suppen derved holder sig varm længere når den er serveres
TILVALG til menuen
Isen tages ud af fryseren og må gerne stå 3-5 min. på køkkenbordet inden anretning. Retten anrettes på en kold tallerken – sæt dem eventuelt i køleskabet et par timer inden servering
Billede 9
Tærtebundene fyldes med rabarberkompotten og isen placeres i siden af den kolde tallerken
Billede 10
Tærten sættes i modsatte side af tallerkenen og anrettes færdigt med marengs og urter
Billede 11
Karamelsaucen koges op og sauces – saucen kan med fordel sættes på ved bordet og man herfra selv saucer
Billede 12
Snacks
Billede 13
Brød& smør
Billede 14
Forret
Billede 16
Hovedret
Billede 17
Dessert